Ανακοινώσεις
11/05/2017
Ξεκάθαρη προειδοποίηση ΣΕΚ προς Βουλή για το ΓΕΣΥ

Όποιος βουλευτής ή άλλος πολιτειακός αξιωματούχος τολμήσει να σταθεί εμπόδιο στην έγκριση των συγκεκριμένων κυβερνητικών νομοσχεδίων που βρίσκονται στη βουλή για το Γενικό Σχέδιο Υγείας (ΓΕΣΥ), θα είναι υπόλογος και απόλυτα εκτεθειμένος απέναντι στην κοινωνία των πολιτών που έχει απόλυτη ανάγκη αυτήν την κοινωνική μεταρρύθμιση.

Τα όσα τεκταίνονται τις τελευταίες μέρες γύρω από το θέμα της ψήφισης των σχετικών νομοσχεδίων δεν επιτρέπουν καμία σιωπή, γι’ αυτό η ΣΕΚ καλεί όλους τους βουλευτές, (και τους 56), να εγκρίνουν τα νομοσχέδια ώστε να αρχίσει να υλοποιείται το ΓΕΣΥ.

Ήδη ξεπεράσαμε κατά πολύ την δωδεκάτη. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος ούτε για χάσιμο, ούτε για ψευδο-προβληματισμούς.

Αν μετά από τόσες ανεξάρτητες και επιστημονικά τεκμηριωμένες μελέτες, αν μετά από τόσο κόπο και τόσο κόστος, αν μετά από τόση συναίνεση και διαβούλευση βρεθεί έστω και ένας βουλευτής και καταψηφίσει την τόσο απαραίτητη και αναγκαία νομοθεσία, τότε θα είναι κατώτερος των περιστάσεων και η ιστορία θα τον κρίνει με ιδιαίτερη αυστηρότητα.

Η ΣΕΚ που εδώ και αρκετά χρόνια, άλλοτε μόνη και άλλοτε μετά πολλών, παλεύει για την εισαγωγή ενός καθολικού και μονοασφαλιστικού σχεδίου υγείας, καλεί τους βουλευτές και όλα τα πολιτικά κόμματα να εγκρίνουν τα αυτονόητα γιατί ήδη το υφιστάμενο σύστημα παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κατάρρευσε προ καιρού.

Οποιεσδήποτε άλλες σκέψεις γίνονται αυτή την ώρα, είτε για ενδιάμεσες λύσεις, είτε για άλλα σχέδια είναι εκ του πονηρού, κρύβουν σκοπιμότητες, εξυπηρετούν ιδιωτικά συμφέροντα και ουσιαστικά παραπέμπουν σε ακύρωση της αναγκαίας κοινωνικής μεταρρύθμισης στον τομέα της υγείας.

Η ΣΕΚ προειδοποιεί με αυστηρότητα και παρρησία, πως δεν θα  αποδεχθεί νέο πισωγύρισμα.

Δεκαέξι συνολικά χρόνια μετά τη ψήφιση της αρχικής νομοθεσίας για το ΓΕΣΥ κανένας δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υγεία του λαού.


Copyright @ 2009-2019. Design & Development by Cytacom Solutions Ltd
 
Hosted by