Ανακοινώσεις
03/04/2018
Μποϋκοτάζ στα υπερφορολογημένα προϊόντα και σε όσους αισχροκερδούν

Κάποιοι άπληστοι παραδόπιστοι, ασεβείς και προς Θεό και προς ανθρώπους αλλά και προς την ιερή παράδοση αυτού του τόπου, αποφάσισαν να καταστρέψουν ακόμα και την ευτυχία των αιμοδοτών τους των καταναλωτών, να γιορτάσουν με αξιοπρέπεια το Άγιο Πάσχα.

Χωρίς κανένα λόγο και χωρίς καμιά δικαιολογία «συμφώνησαν» εν είδη καρτέλ και χρησιμοποιώντας την προσφιλή τους μέθοδο της αισχροκέρδειας, σε μια βδομάδα μέσα να διπλασιάσουν και να τριπλασιάσουν τις τιμές μιας σειράς τροφίμων που είναι απόλυτα απαραίτητα για το πασχαλινό τραπέζι.

Έτσι έγινε κυρίως με τα πλείστα βασικά οπωροκηπευτικά, τα λαχανικά και κάποια φρούτα της εποχής, όπως οι ντομάτες, τα αγγουράκια, τα κολοκυθάκια, οι μελιτζάνες, οι πιπεριές, τα λεμόνια, οι φράουλες κλπ.

Από την άλλη, το κράτος και οι υπηρεσίες του για τη δήθεν προστασία του καταναλωτή, σφυρίζουν αδιάφορα και δεν κάνουν περισσότερο από αυτό που «κάνουν» πάντα, δηλαδή τίποτε. Απλά γίνονται συνένοχοι με το να συνεχίζουν να ανέχονται ατιμώρητα ένα καρτέλ, καθημερινά να αποφασίζει και να επιβάλλει στην δήθεν «ελεύθερη» αγορά τις δικές τους τιμές.

Τι ευρωπαϊκό κράτος έχουμε όταν αυτό δεν φροντίζει να διαμορφώνει και να προστατεύει τον ελεύθερο και γνήσιο ανταγωνισμό, χρησιμοποιώντας προς τούτο τα όπλα που οι κανόνες ανταγωνισμού της ΕΕ του δίνουν; Έχουν ένα δικό τους ιδιόμορφο τρόπο να σέβονται και να προστατεύουν τους βαριά φορολογούμενους πολίτες-καταναλωτές και τα δικαιώματα και τα συμφέροντα τους. Μόνο για τα κάστρα, τα βασίλεια και τους μισθούς τους γνοιάζονται.

Για τους πιο πάνω λόγους και κυρίως για την αδικαιολόγητη και απροκάλυπτη ενέργεια κάποων να επιτεθούν με απύθμενη αδιαφορία, σαρκασμό και θρασύτητα ενάντια στην ευτυχία των πολιτών-καταναλωτών καταστρέφοντας την παραδοσιακή οικογενειακή ευκαιρία τους να γιορτάσουν το Άγιο Πάσχα με άνεση και αξιοπρέπεια, η Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής, καλεί όλους τους καταναλωτές να μποϋκοτάρουν όσα προϊόντα έχουν ακριβύνει παράλογα και υπερβολικά εν όψει Πάσχα, αλλά και όσους θα συνεχίσουν να κρατούν τις τιμές σε ανεπίτρεπτα ύψη.

Παράλληλα καλούμε όσους εμπόρους κάμουν δεύτερες σκέψεις και αποφασίσουν έμπρακτα να σεβαστούν τους καταναλωτές, από αύριο να μειώσουν τις τιμές και να τις επαναφέρουν στα λογικά επίπεδα των προηγούμενων εβδομάδων. Σε τέτοια περίπτωση, καλούμε τους καταναλωτές να επιλέξουν αυτούς για τα ψώνια τους, ανταμείβοντας τους.


Copyright @ 2009-2020. Design & Development by Cytacom Solutions Ltd
 
Hosted by