Ανακοινώσεις
28/06/2018
Προμήθεια Καυσίμων από τα κατεχόμενα: Το κράτος να κοιταχτεί στον καθρέφτη για τις ευθύνες.

Θέλουμε από την αρχή να ξεκαθαρίσουμε ότι εμείς, ως θέμα αρχής είμαστε αντίθετοι με όλες τις παράνομες δοσοληψίες με τα κατεχόμενα από την Τουρκία εδάφη της πατρίδας μας, καθώς και με κάθε ενέργεια που γίνεται είτε από το κράτος είτε από ιδιώτες, που τείνει να στηρίξει το παράνομο κράτος.

Υπερευαισθησία έδειξε το κράτος για την προμήθεια καυσίμων από τα κατεχόμενα. Δυστυχώς την ίδια ευαισθησία δεν έδειξε ποτέ το κράτος για άλλα προϊόντα γεωργικά, κτηνοτροφικά, οικοδομικά κ.ά. Ιδιαίτερα δεν νοιάστηκε το κράτος για τα παράνομα και απαγορευμένα από τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς φυτοφάρμακα που για χρόνια τώρα έρχονται από τα κατεχόμενα και χρησιμοποιούνται σε φρούτα και λαχανικά, με ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας.

Σήμερα ακόμα ακούσαμε τον ίδιο το διευθυντή του τελωνείου να δηλώνει από τις Βρυξέλες σε ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά κανάλια ότι, κυρίως για τα φορτηγά θα ελέγχονται τα ντεπόζιτα τους και θα έχουν επιπτώσεις μέχρι και κατάσχεσης των οχημάτων και επιβολής ψηλού προστίμου. Καλά δηλαδή θα κάνουν τα μάτια τα στραβά, όπως έκαναν μέχρι τώρα, για το παράνομο φορτίο και θα τα ανοίγουν διάπλατα για ενδεχόμενα καύσιμα;

Ναι, είναι αλήθεια και εμάς μας το λεν καθημερινά οι καταναλωτές ότι και καύσιμα και φάρμακα και άλλα προϊόντα αγοράζουν από τα κατεχόμενα. Για όλα, αλλά κυρίως για τα καύσιμα, την πρώτη και την μέγιστη ευθύνη την έχει το κράτος που δε θέλει να κατανοήσει ότι σε μια χώρα όπου οι δημόσιες μεταφορές είναι, σκόπιμα ανύπαρκτες και όπου η κάθε οικογένεια επενδύει τεράστια ποσά για αγορά και συντήρηση 2-3 αυτοκινήτων, οι φόροι στα καύσιμα και οι τιμές που αποφασίζει και επιβάλλει το (σύμφωνα με αποφάσεις της ΕΠΑ) καρτέλ των εταιρειών, είναι αβάσταχτο οικονομικό φορτίο για τα νοικοκυριά.

Ιδού γιατί θορυβήθηκε το κράτος. Γιατί θα έχει απώλειες εσόδων και το ίδιο και οι εταιρίες με τις οποίες, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ευρίσκεται σε διαπλοκή. Δεν νοιάστηκε για άλλα προϊόντα γιατί οι ζημιές από αυτά δεν είναι δικές του αλλά των φτωχών των παραγωγών. Επίσης δε νοιάζεται για τα περισσότερα από εφτά εκατομμύρια ευρώ που καταβάλλει στην ιδιωτική εταιρεία που διαχειρίζεται τα αεροδρόμια, ένεκα δήθεν της απώλειας που προκύπτει από το παράνομο αεροδρόμιο στα κατεχόμενα. Γιατί αυτά έτσι κι αλλιώς τα φορτώνει με διάφορους φόρους και αυξημένα κόστη στους πολίτες-καταναλωτές.

Καλούμε την κυβέρνηση και το αρμόδιο για τις τιμές των καυσίμων υπουργείο, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μειώσουν τους φόρους και, αντί το υπουργείο να γίνεται απλό εκφραστικό όργανο των εταιρειών, ανακοινώνοντας τις τιμές που εκείνες επιβάλλουν, να ελέγξει με διαφάνεια και αυστηρότητα τη διαμόρφωση τους, έτσι που να μειωθούν και να αντιστοιχούν στις αντικειμενικές συνθήκες της Κύπρου.


Copyright @ 2009-2020. Design & Development by Cytacom Solutions Ltd
 
Hosted by