Ανακοινώσεις
20/10/2018
Έναρξη της λειτουργίας του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Καταναλωτών

Η Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την υλοποίηση ενός στόχου – Όραμα της.
Εξαγγέλλει λοιπόν, από την 31 του Οκτώβρη, τη λειτουργία, του Ανοικτού Πανεπιστημίου καταναλωτών (ΕΠΑΚ).

Το ΕΠΑΚ είναι ακόμα μια δωρεάν προσφορά της Οργάνωσης μας προς τους κύπριους καταναλωτές και η δράση του θα περιστρέφεται γύρω από τους ακόλουθους βασικούς άξονες:

  1. Την γενικής φύσης ενημέρωση και την πολύπλευρη εκπαίδευση του καταναλωτή στα δικαιώματα και τη διεκδίκηση τους, τη βελτίωση της θέσης του, τη ψυχολογία και τη συμπεριφορά του στην αγορά και άλλα σχετικά.
  2. Την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση διαφόρων επαγγελματικών Ομάδων, όπως στον τομέα της παραγωγής, της υγιεινής και της πώλησης τροφίμων, χώρων εστίασης κλπ.
  3. Στον τομέα της αγοράς/προσφοράς υπηρεσιών (τεχνικών και άλλης φύσης).
  4. Την καταπολέμηση του χρηματοπιστωτικού αναλφαβητισμοί και την ενίσχυση της γνώσης και της θέσης του απέναντι στα Τραπεζικά Ιδρύματα και άλλους σχετικούς Οργανισμούς
  5. Διαχείριση, συντήρηση και υγιεινή των τροφίμων από το χωράφι ή/και το καλάθι στο πιάτο, την κατανάλωση/υπερκατανάλωση και αειφόρα συμπεριφορά.
  6. Περιβάλλον και περιβαλλοντική συνείδηση και κουλτούρα.
  7. Ποιότητα Ζωής.
  8. Διάφορα άλλα σχετικά και επίκαιρα θέματα.

Η έναρξη της λειτουργία  του ΕΠΑΚ ξεκινά με την διάλεξη στο θέμα: «Αλιευτικά Προϊόντα Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας».  Η πρώτη αυτή διάλεξη θα γίνει την Τετάρτη 31/10/2018, ώρα !7:00. Ο χώρος διεξαγωγής είναι στη γωνία Προδρόμου και Κολοκοτρώνη στο Στρόβολο (Πίσω από το Προεδρικό). Το θέμα θα το παρουσιάσει η Άντρη Ηρακλέους, ειδικός σε θέματα Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών.


Copyright @ 2009-2020. Design & Development by Cytacom Solutions Ltd
 
Hosted by