Ανακοινώσεις
14/12/2018
Η Δήθεν Μείωση της Τιμής των Καυσίμων
Το Χριστουγεννιάτικο Δώρον Άδωρον των Καταναλωτών


Ασφαλώς και δεν πιστεύουμε σε ψευτοαιβασίληδες και σε δώρα από Δαναούς. Τους ξέρουμε καλά και αναγνωρίζουμε τις πονηριές τους και δεν μας πιάνουν πια τα κολπάκια τους, όσον ευρηματικά και αν είναι.

Αν αληθινά ήθελαν την ουσιαστική και αντικειμενική μείωση των τιμών των καυσίμων, θα έκαναν άλλα πράγματα και θα έπαιρναν μέτρα, για να επιτρέψουν και να διευκολύνουν τη σωστή λειτουργία του ανταγωνισμού και θα αποδέχονταν την πλήρη διαφάνεια στον τρόπο υπολογισμού και επιβολής των λιανικών τιμών από το αποδειγμένο από την ΕΠΑ καρτέλ των εταιρειών.

Είχαν μια ευκαιρία να επηρεάσουν έστω κατά τι τον ανταγωνισμό με την εισαγωγή του υγραερίου στα αυτοκίνητα και την κατέστρεψαν. Ασφαλώς και ξέρουν οι φορολογούμενοι  πολίτες-καταναλωτές για ποιες σκοπιμότητες και για ποιών το όφελος. Στέρησαν, με την ανικανότητα και την αναποτελεσματικότητα των κρατικών υπηρεσιών, από τους καταναλωτές την μισή περίοδο χαμηλού φόρου που επέτρεψε η ΕΕ και εξουδετέρωσαν το πραγματικό όφελος στους καταναλωτές, στο περιβάλλον και στη μείωση των ρίπων και των προστίμων που αυτοί πληρώνουν, με την αποδοχή-υιοθέτηση μιας απαγορευτικής τιμής στο υγραέριο κίνησης, ακριβώς για να μη δημιουργηθεί ανταγωνισμός με τα άλλα καύσιμα.

Τώρα, εν ήδη εμπαιγμού, έρχονται να εξαγγείλουν δήθεν μείωση στις τιμές των καυσίμων. Εμείς την θεωρούμε κόλπο και πονηρό δώρον άδωρον για τους καταναλωτές για τους ακόλουθους λόγους:

  1. Αν αληθινά ήθελαν μείωση θα μπορούσαν απλά ως εξουσία, να τηρήσουν την υπόσχεση που μας έδωσαν την περίοδο του 2011-12, ότι δηλαδή ο διπλασιασμός περίπου του φόρου που επέβαλαν, θα καταργούνταν το 2014. Ας το έκαναν έστω τώρα, πέντε σχεδόν χρόνια μετά.
  2. Εκείνοι ούτε λέξη δεν λένε, αλλά εμείς δεν ξεχνούμε ότι με τον νέο χρόνο θα προστεθεί μια νέα αύξηση στο φόρο των καυσίμων της τάξης του 7 με 10 σεντ λόγω της υποχρέωσης μας για εισαγωγή των βιοκαυσίμων στα παραδοσιακά καύσιμα, που επειδή δεν παράγουμε θα εισάγουμε. Έτσι, όπως φρόντισε το κατεστημένο κράτος μας να μας ρίξει για άλλη μια φορά στα χέρια του καρτέλ των εταιρειών.
  3. Η μείωση που μας δίνουν μετατρέπεται σε δήθεν μείωση από την στιγμή που δεν διασφάλισαν και δεν διασφαλίζεται από το υπάρχον σύστημα, το ποιος και το πώς θα ελέγχει ότι η δήθεν αυτή μείωση δε θα καρπωθεί από τις ίδιες τις εταιρείες και/ή τα πρατήρια. Ήδη υπάρχουν πρατήρια που δεν έχουν μειώσει τις τιμές τους αρκετά. Μήπως τις κράτησαν πιο ψηλά, για να έχουν, ανώδυνα, από πού να αφαιρέσουν;

Copyright @ 2009-2020. Design & Development by Cytacom Solutions Ltd
 
Hosted by