Ανακοινώσεις
05/10/2019
Περιφρονητικές οι τελευταίες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων

Είναι πια δεδομένο πως η κυβέρνηση και το αρμόδιο για την αγορά, τον ανταγωνισμό, αλλά και (παγκόσμια μοναδικό ίσως) για τους καταναλωτές υπουργείο, ποτέ δεν νοιάστηκαν να ελέγξουν τα  καρτέλ και να ρυθμίσουν την αγορά σε ένα πραγματικά και αντικειμενικά ελεύθερο, σωστό και δίκαιο και για τους καταναλωτές, πλαίσιο. 

Η πιο τρανταχτή περίπτωση είναι η περίπτωση του τομέα των καυσίμων. Τι κι’ αν, δυο ή και τρεις φορές η Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού (ΕΠΑ), αποφάνθηκε, μετά από έρευνα ότι τόσο στις χοντρικές όσο και στις λιανικές τιμές, ο τομέας αυτός λειτουργεί σαν καρτέλ σε βάρος των καταναλωτών; Κανένας δεν τιμωρήθηκε και δεν πλήρωσε. Χειρότερο είναι το ότι τίποτε δεν έχουν κάνει το υπουργείο και η κυβέρνηση για να διορθώσουν τα πράγματα και να προστατεύσουν τους καταναλωτές, αφήνοντας τους μόνιμα αδύνατο θύμα στα νύχια του καρτέλ.

Σε ένα κράτος, το μοναδικό χωρίς αμφισβήτηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου αντί να προστατεύονται οι καταναλωτές, προστατεύονται οι κλέφτες και οι απατεώνες της αγοράς, σε ένα κράτος άδικο και ευνοϊκό μόνο για τους αετονύχηδες, όπου δεν υπάρχει τιμωρία και απόδοση του δικαίου στον βαριά φορολογούμενο πολίτη, του οποίου υποσκάπτει την ποιότητα ζωής, τίποτε δεν μας εκπλήττει πια.

Η τελευταίες αυξήσεις που είχαν επιβληθεί στις τιμές των καυσίμων, πριν την επίθεση στη Σαουδική Αραβία, ήταν όταν διεθνώς η τιμές του πετρελαίου μπρεντ ήταν στα 62-64 δολάρια. Ενώ οι τιμές αναμενόταν να μειωθούν, λόγω αντίστοιχης μείωσης διεθνώς, ήρθε το κτύπημα και το καρτέλ άρπαξε, ως συνήθως την ευκαιρία.  Όχι μόνο δεν μείωσε, αλλά από την επομένη κιόλας άρχισαν νέες αυξήσεις. Έκτισε, ως συνήθως, ένα λιθαράκι προς τα πάνω.

Τώρα, εδώ και μια βδομάδα οι τιμές διεθνώς μειώθηκαν στα 56-58 δολάρια. Το καρτέλ δεν πτοήθηκε και δεν ξέχασε αυτό που πάντα κάνει, δηλαδή να κτίσει ξανά, άλλο ένα λιθαράκι προς τα πάνω για να έχει, όταν αποφασίσει να μειώσει. Έτσι επέβαλε νέες αυξήσεις τη στιγμή ακριβώς που θα έπρεπε να αρχίσει να μειώνει.

Τα βλέπει κανείς αυτά; Η υπηρεσία του αρμόδιου υπουργείου, που καλά ακριβοπληρώνεται από τους φόρους των πολιτών-καταναλωτών, που δυστυχώς της έδωσαν το ρόλο να ενεργεί σαν πιστός «εκπρόσωπος»  τύπου των εταιρειών, έβγαλε ανακοίνωση ανακοινώνοντας τις νέες αυξημένες λιανικές τιμές προς τους καταναλωτές. Οι εταιρείες δεν μιλούν, μιλά το υπουργείο. Αυτό είναι το κράτος μας.  

Πού έχουμε να απευθυνθούμε για δίκαιο; Βλέπεις αυτό το άδικο κράτος που καλά κρατεί και κανένας δε θέλει να το αλλάξει,  δεν νοιάζεται για τους πολίτες του, παρά μόνο για να τους εκμεταλλεύεται επιβάλλοντας τους πληθώρα από βαριούς φόρους.

Δεν ιδρώνει το αυτί τους που είναι το μοναδικό κράτος μέλος  της ΕΕ, που δεν έδωσε και αρνείται να δώσει στους πολίτες του τον ανεξάρτητο θεσμό του Επιτρόπου Καταναλωτή και να φτιάξει νόμους που να προστατεύουν τα δικαιώματα και τα νόμιμα συμφέροντα τους. Αντίθετα από το 1910 δεν έπαυσαν να μεθοδεύσουν, ακόμα και ο πιο απλός θεσμός της Εξώδικης Διευθέτησης Καταναλωτικών Διαφορών, που λειτουργεί σε όλα τα κράτη μέλη, να μη λειτουργήσει στην Κύπρο. Μπράβο τους!


Copyright @ 2009-2020. Design & Development by Cytacom Solutions Ltd
 
Hosted by