Ανακοινώσεις
20/01/2020
Δίσεκτο και δυσοίωνο το 2020 για τους καταναλωτές
Νέο χαράτσι και με καπέλο στα καύσιμα μέχρι και 10σεντ το λίτρο


Για άλλη μια φορά, οι ανίκανοι που τους πληρώνουμε να μας κυβερνούν, με ελαφριά τη συνείδηση μας καλούν να πληρώσουμε την την αμέλεια και την αδιαφορία τους.

Όλα ήταν γνωστά και προγραμματισμένα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από μια δεκαετία και παραπάνω. Οι υποχρεώσεις μας απέναντι στο περιβάλλον ήταν πολύ καλά γνωστές. Όπως γνωστό ήταν και το ότι αν δεν πιάναμε το 10% του στόχου μας ως κράτος μέλος, μέσα από τη σωστή ανάπτυξη των ΑΠΕ και του περιορισμού των ρύπων, είχαμε υποχρέωση να το καλύψουμε με φόρους και πρόστιμα στα καύσιμα.

Δεν ίδρωσε το αυτί κανενός τους. Δεν φρόντισαν να δώσουν επαρκή κίνητρα στους βαριά φορολογούμενους πολίτες-καταναλωτές να αξιοποιήσουν τις ΑΠΕ. Ούτε για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, ούτε για περιορισμό των εκπομπών ρίπων από τα οχήματα νοιάστηκαν. Αντίθετα για εξυπηρέτηση των γνωστών συμφερόντων σκότωσαν ακόμα και τη χρήση του υγραερίου στα αυτοκίνητα, σπαταλώντας και το κίνητρο χαμηλής φορολογίας από την ΕΕ.

Το χειρότερο όμως απ’ όλα δεν φρόντισαν να κτίσουν ένα σωστό και ποικιλοτρόπως επωφελές για όλους δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών. Ανίκανοι και ανοικοκύρευτοι σπαταλούν τους φόρους μόνο για τους μισθούς, τα ωφελήματα και την καλοζωία τη δική τους και της στρατιάς των διορισμένων τους.

Τώρα τι κάνουν; Καταφεύγουν σε μια εύκολη και μπαστάρδικη λύση, που κανένα άλλο δεν ωφελεί παρά μόνο τα ίδια πάντοτε καρτέλ, δίνοντας τους άλλη μια ευκαιρία να αυξήσουν την αισχροκέρδεια τους πάνω στους καταναλωτές, αφού λειτουργούν και έτσι ανεξέλεγκτα. Να εισάγουν λέει βιοκαύσιμα από άλλα πιο ικανά από μας κράτη που φρόντισαν να τα παράγουν.

Για ακόμα μια φορά δείχνουν απόλυτη ασέβεια, αδιαφορία και περιφρόνηση προς τους ηλίθιους, όπως τους θεωρούν πολίτες-καταναλωτές, φορτώνοντας τους το κόστος των δικών τους λαθών και παραλείψεων. Γιατί στο τέλος, όλα θα κληθούν να τα πληρώσουν οι καταναλωτές. Οι ίδιοι τους δεν έχουν να σκεφτούν για τίποτε, αφού έχουν δωρεάν αυτοκίνητα με τα καύσιμα τους και όλα τους τα έξοδα.

Μετά από όλα αυτά, που ανερυθρίαστα μας κάνουν, οι πολίτες σε άλλο κράτος θα αντιδρούσαν, θα εξοργίζονταν και θα επαναστατούσαν. Εμάς μας κοροϊδεύουν και από πάνω, ότι το κάνουν για το περιβάλλον και δεν αντιδρούμε, θα το χάψουμε κι’ αυτό όπως τόσα άλλα. Να μην πούμε ότι θα τους ξαναψηφίσουμε μάλιστα.

Έπεται και συνέχεια. Είναι οι υποχρεώσεις μας με ορίζοντα το 2030. Θα δείξουν οι αρμόδιοι, αναρμόδιοι ενδιαφέρον και ικανότητα να χαράξουν τέτοιες νούσιμες πολιτικές για να περιορίσουμε τη χρήση των ιδιωτικών οχημάτων κατά 30%, να αυξήσουμε τη χρήση των δημόσιων συγκοινωνιών κατά 20%, το περπάτημα μας και την ποδηλασία κατά 10%; Προετοιμαστείτε λοιπόν για νέα πρόστιμα, διότι με την ανικανότητα που μας συνήθισαν, πώς να πιστέψουμε ότι θα δούμε αυτούς τους στόχους να υλοποιούνται.


Copyright @ 2009-2020. Design & Development by Cytacom Solutions Ltd
 
Hosted by