Ανακοινώσεις
30/01/2020
9 ολόκληρα δολάρια κάτω το πετρέλαιο διεθνώς, από το διάταγμα του υπουργού και τα καύσιμα μένουν ασάλευτα στα ύψη…

Ποιος πίστεψε την προπαγάνδα ότι μόνο δυόμισι σεντς θα προστεθούν στα καύσιμα, λόγω της προσθήκης των βιοκαυσίμων; Τους βόλεψε μάλιστα η κατρακύλα των τιμών διεθνώς και κατά συνέπεια και στα τιμολόγια εισαγωγής, από τις εταιρείες. Δεν είναι εξ άλλου η πρώτη φορά που μεθοδεύονται αυξήσεις, τη στιγμή που οι τιμές διεθνώς κατεβαίνουν. Παλιά μας τέχνη.

Έτσι έγινε και τώρα. Για πολλοστή φορά ενώ φαινομενικά μόνο δυόμισι σεντς προστέθηκαν, στην πραγματικότητα, με το να μην υιοθετήσουν οι εταιρείες τις συνεχείς μειώσεις, η συνολική αύξηση ξεπέρασε άνετα τα 5-6 σεντς ανα λίτρο και μάλιστα χωρίς διάκριση πάνω σε όλα τα καύσιμα.

Έτσι, για να πληρωθεί το ρηθέν ότι κανείς δεν νοιάζεται και δεν ελέγχει τίποτε, αλλά απλώς, η κυβέρνηση αποδέχεται σιωπηλά, όσα οι εταιρείες αποφασίσουν να φορτώσουν τους καταναλωτές και την οικονομία.

Υπάρχει κράτος, υπάρχει κυβέρνηση; Ποιους νοιάζει αν όλο και περισσότεροι θα καταφύγουν στα κατεχόμενα για αγορά καυσίμων στην μισή τιμή; Δεν βαριέσαι… Φτάνει να δουλεύει η διαπλοκή και να προικοδοτούνται τα γνωστά συμφέροντα του καρτέλ.

Για ακόμα μια φορά δείχνουν απόλυτη ασέβεια, αδιαφορία και περιφρόνηση προς τους ηλίθιους, όπως τους θεωρούν πολίτες-καταναλωτές, φορτώνοντας τους το κόστος των δικών τους λαθών και παραλείψεων. Γιατί στο τέλος, όλα θα κληθούν να τα πληρώσουν οι καταναλωτές.

Δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε ότι οι αυξήσεις τέλειωσαν εδώ. Είναι και οι συνέπειες από τις υποχρεώσεις μας με ορίζοντα το 2030. Θα δείξουν οι αρμόδιοι, ακριβοπληρωμένοι καλοπερασάκηδες αναρμόδιοι να χαράξουν τέτοιες νούσιμες πολιτικές για να περιορίσουμε τη χρήση των ιδιωτικών οχημάτων κατά 30%, να αυξήσουμε τη χρήση των δημόσιων συγκοινωνιών κατά 20%, το περπάτημα μας και την ποδηλασία κατά 10%; Προετοιμαστείτε! Θα κληθούμε να πληρώσουμε και για νέα πρόστιμα, διότι με την ανικανότητα που μας συνήθισαν, θα είναι αφέλεια να πιστέψουμε ότι θα δούμε αυτούς τους στόχους να υλοποιούνται.


Copyright @ 2009-2020. Design & Development by Cytacom Solutions Ltd
 
Hosted by