Άρθρα
06/10/2014
Κυπριακή Δημοκρατία ή Κυπριακή Παραλογία
Της Βαλεντίνας Λεωνίδου


Με αφορμή την επέτειο της «ανεξαρτησίας»…

Η Αθήνα άρχισε να λειτουργεί σαν Δημοκρατία, όταν ο Σόλων διέγραψε τις οφειλές των φτωχών στους πλουσίους. Ανάμεσα σε άλλα ήταν και ο δημόσιος έλεγχος που ασκούνταν σε όλους τους φιλόδοξους και συμφεροντολόγους και μάλιστα με την βοήθεια του κάθε πολίτη ο οποίος είχε κάθε δικαίωμα να καταγγείλει με αγωγή ακόμα και άρχοντα. Ο σοφός νομοθέτης Σόλων είχε πει ότι η καλύτερη διακυβέρνηση είναι εκείνη όπου ο λαός υπακούει στους άρχοντες και οι άρχοντες στους νόμους.

Και μετά από χιλιάδες χρόνια, αφού ο κόσμος "αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε", δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε ένα απλό νόμο! Στις μέρες μας, η νέα τάξη πραγμάτων έφερε πίσω την τυραννία!! Οι αξίες μας έχουν κλονιστεί, οι νόμοι μας έχουν παραποιηθεί (και τροποποιούνται καθημερινά κατά που συμφέρει!) και έχουν παραμεριστεί από τις εντολές δύο συμμοριών: της ευρωπαϊκής και της αμερικανικής.

Τελικά είμαστε λαός ποιου κράτους και ποιου έθνους; Η Ευρώπη στόχευε από την αρχή στην παγκοσμιοποίηση τηρουμένων βέβαια κάποιων κανόνων. Ένας από τους πιο ισχυρούς ήταν ότι θα έπρεπε να διασφαλιστεί η ταυτότητα και η ψυχοσύνθεση του κάθε λαού. Και κάπου εδώ με πιάνει η σύγχυση...

Σε ποιους άρχοντες και σε ποιους κανόνες υπακούμε εμείς; Και αν απαιτούμε να γίνονται δημόσιοι έλεγχοι από ποιους πρέπει να το απαιτήσουμε; Τελικά... είμαστε λαός ποιανού κράτους; Και μην μου πείτε ότι ανήκουμε στην Κυπριακή Δημοκρατία… γιατί εγώ δεν βλέπω καμία Κύπρο και καμία Δημοκρατία!!! Και κυρίως, ΚΑΜΙΑ ανεξαρτησία!

Η ανάπτυξη και η ευημερία της Κύπρου κύριοι είναι κυπριακή υπόθεση και όχι διεθνής!!! Είναι υπόθεση του ΛΑΟΥ και όχι των βολεμένων βολευτάδων που μόνο ψευδεπίγρφα εκπροσωπούν τους πολίτες! Πόσα χρόνια ακόμα πρέπει να περάσουν για να το καταλάβουμε; Μας βλέπουν και γελάνε, μας θεωρούν αναλώσιμους με μηδενική αξία και προσπαθούν να μας εξαγοράσουν ...χρόνια τώρα μας βγάζουν στο σφυρί! Είμαστε ψυχρές λογιστικές μονάδες για όλους αυτούς τους δήθεν ευεργέτες! Το ένα κτύπημα δέχεται το άλλο, έτσι απλά και απανωτά... κυρίως στον απλό λαό... γιατί τα μέτρα λιτότητας δεν έχουν κτυπήσει την πόρτα κανενός προέδρου, κανενός βουλευτά, κανενός επιτρόπου, κανενός υπουργού, κανενός "συμβούλου"!!!

Φυσικά, χρόνια τώρα… για χάριν του βολέματος καταργείται η λιτότητα και η διαφάνεια! Πρόσωπα και θέσεις ανακυκλώνονται, μοιράζονται στους φίλους του Προέδρου, στους συγγενείς και στους κουμπάρους. Συμβούλια Τραπεζών, Ημικρατικών, και άλλων θεσμικών οργάνων στελεχώνονται με τους χείριστους. Βολτάρουν κάποιοι χωρίς ιδιαίτερα προσόντα σε Υπηρεσίες και Υπουργεία και μάλιστα χωρίς συγκεκριμένα καθήκοντα, αφήνοντας τους άξιους εκτός συστήματος. Το κατεστημένο οργιάζει σε μια κοινωνία η οποία προσπαθεί να ορθοποδήσει με τα σαπισμένα παπούτσια του χθες.

Θαυμάστε λοιπόν αυτήν την ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΑΡΑΛΟΓΙΑ!!!! Γιατί όποιος την πει Δημοκρατία θα κοροϊδεύει πρώτα τον ίδιο τον εαυτό του!!! 


Copyright @ 2009-2020. Design & Development by Cytacom Solutions Ltd
 
Hosted by