Άρθρα
15/12/2014
ΧΘΕΣ Ο ΥΠΟΙΚ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΥΠΥΓ ΚΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΤΟΥ…
Του Δρα Λούκα Αριστοδήμου


Ο Υπουργός Οικονομικών, σχολιάζοντας τον προϋπολογισμό για το 2015 που κατάθεσε στη Βουλή, έλεγε στις 11 Δεκεμβρίου στο «Πρωινό Δρομολόγιο» ΡΙΚ3: «Μειώσαμε την ενεργεία για πρώτη φορά από το 2012…»

Υπάρχει πιο ψεύτικη και επιτηδευμένη μετάφραση των στατιστικών αριθμών. Θα ήταν πιο έντιμο αν μετρούσαν τους εργαζόμενους πια και σε ποιές συνθήκες άγριας και απάνθρωπης, σε πολλές περιπτώσεις, εκμετάλλευσης και με τι μισθούς εργάζονται.

Αν, όντως, μειώθηκαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι, πώς όμως έγινε αυτό; Αφού αφαιρούνται από τις λίστες όσοι σταμάτησαν να παίρνουν ενεργειακό, κι ας είναι μακροχρόνιοι άνεργοι, όσοι βγαίνουν στην πορεία σε σύνταξη και κυρίως όσοι, κυρίως νέοι, ξενιτεύονται, ψάχνοντας για δουλειά και πατρίδα αλλού…

Επόμενη μέρα, 12 Δεκεμβρίου και η συζήτηση, ξανά στο ίδιο πρόγραμμα του ΡΙΚ, για το ΓεΣΥ (Γενικό Σχέδιο Υγείας) και τα νομοσχέδια που η κυβέρνηση έστειλε στη Βουλή.

Αφού οι κομματικοί έπαιξαν τα δικά τους, σίγουρα ετερόφωνα και παράφωνα βιολιά, έρχεται ο Μαέστρος να τελειώσει με την καποντόπερα της «εύηχης» στ’ αυτιά των πολιτών προπαγάνδας: « Τι θέλει η αντιπολίτευση να αφήσουμε τον κόσμο στα καθημερινά του προβλήματα;» Και ποιος δημιούργησε τα προβλήματα στον κόσμο κ. υπουργέ; Όλοι εσείς είτε στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση βρίσκεστε. Εδώ και 15 χρόνια ερίζετε και δεν δίνετε ένα σχέδιο να ανακουφίσετε τον κόσμο που σας πληρώνει αγόγγυστα όσα του επιβάλλετε, είτε με τρόικα είτε χωρίς. Απλά γιατί μέλημα σας όλων είναι η εξυπηρέτηση ιδιωτικών και αλλότριων συμφερόντων, παρά το συμφέρον του πολίτη.

Αυτό το εκτρωματικό και επαίσχυντο σύστημα, που όλοι εσείς φτιάξατε κατ’ εικόνα και ομοίωση σας και το κράτος κλέφτη και απατεώνα, έχουν βουλιάξει σε τέτοιο βούρκο και τέτοια σαπίλα που δεν μπορεί ούτε το ένα πόδι να σηκώσει και να το πατήσει σε στέρεο έδαφος και να δημιουργήσει κάτι καλό και αποδοτικό και ανταποδοτικό προς τους πολίτες.

Και αν αναλογιστεί κάποιος τους λόγους που τόσοι κλέβουν, γιατί να μην καταλήξει στο συμπέρασμα ότι παραδειγματίζεται και προκαλείται από το ίδιο το σύστημα και το κράτος;

Κλέβει το ίδιο το κράτος και τα κόμματα που είναι τα «κύτταρα» του και κλέβουν και τόσοι άλλοι μεγάλοι ιδιώτες με τους παράνομους και αντισυνταγματικούς νόμους σας μέσω των οποίων τους βολεύετε και τους διευκολύνετε να το κάνουν, με το αζημίωτο για σας και τα κόμματα σας, αφού βρίσκεστε σε διαπλοκή μαζί τους.

Κατά τον ίδιο τρόπο, αυτοί που εσείς βάζετε να διοικούν τα διάφορα υποσυστήματα του (βλέπε ημικρατικούς, τοπικές αρχές, αποχετευτικά, χρηματιστήριο, τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες (που θέλετε να τους δώσετε το ΓΕΣΥ, εταιρείες πετρελαιοειδών κλπ) «ρισκάρουν» και κλέβουν και γίνεστε όλοι «ο κλέψας του κλέψαντος» και παράσιτα στο σβέρκο του υπερφορολογούμενου πολίτη, του πίνετε το αίμα και οδηγείτε την οικονομία από σκάνδαλο σε σκάνδαλο, ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΩΡΙΑ, και το ίδιο τον δύσμοιρο τον πολίτη στην ανεργία, στην παρακμή, στην πτώχευση, στην οπισθοδρόμηση, στην απουσία ιατρικής και άλλης φροντίδας στα γεράματα του και σε κάθε είδους μιζέρια.


Copyright @ 2009-2020. Design & Development by Cytacom Solutions Ltd
 
Hosted by