Άρθρα
01/10/2018
Κυπριακή Δημοκρατία - Πικρές αλήθειες
Του Δρα Λουκά Αριστοδήμου


Είμαι ένας από εκείνους που θεωρήσαμε τον εαυτό μας τυχερό, γιατί η συνειδητή ζωή μας, ως πολίτες ξεκινούσε αντάμα με το νέο κράτος μας. Υπήρξε δικαιολογημένος ενθουσιασμός και ενεργή ελπίδα. Δεν είναι και λίγο να νιώθεις πως απελευθερώνεσαι, πως απαλλάσσεσαι τη ξενοκρατία και αναλαμβάνεις να διαφεντέψεις τα του σπιτιού και της ζωής σου ο ίδιος.

Δυστυχώς όμως, όπως σε «όνειρο θερινής νύκτας», ο ενθουσιασμός και η ελπίδα κόπασαν σύντομα και τους διαδέχτηκε ή κατήφεια και ο φόβος για το αύριο. Οι φιλοδοξίες, το χρήμα και τα διάφορα, ντόπια και ξένα συμφέροντα άρχισαν τη φθοροποιό επίδρασή τους. Αυτό που ονειρευτήκαμε, ένα κράτος άξιο με φροντίδα προς τον πολίτη και την ποιότητα ζωής του, άρχισε να μετατρέπεται σ’ ένα κομματοκρατικό σύστημα που δυναστεύει τον πολίτη και παρασιτεί, φθείροντας τον χαρακτήρα, τις αξίες, την περηφάνια, την αξιοπρέπεια του και μετατρέποντας τον σ’ ένα σίγουρο φοροεισπρακτικό αντικείμενο.

Εξελίχτηκε σ’ ένα γραφειοκρατικό δόμημα της μίζας, του ρουσφετιού, της διαπλοκής, της ψευτιάς, της απάτης, της αισχροκέρδειας, της παραπλάνησης και της εξαπάτησης του πολίτη με ψεύτικες υποσχέσεις και δεσμεύσεις χωρίς πραγματικό αντίκρισμα. Ένα κράτος που οι «αντιπρόσωποι» του πολίτη, ψηφίζουν νόμους αντιλαϊκούς, παράνομους μέχρι και αντισυνταγματικούς. Νόμους τέτοιους που να ευνοούν το σύστημα, το κομματικό και πελατειακό κατεστημένο εξυπηρέτησης οργανωμένων συμφερόντων. Με την ανοχή και την ενοχή των κομμάτων, μεθοδεύτηκε η άγρια εκμετάλλευση του πολίτη, χωρίς να του δίνεται αντίστοιχα τη δυνατότητα εύκολης και ανεμπόδιστης πρόσβασης σε θεσμούς, ακόμα και στη δικαιοσύνη για να προστατευτεί, οδηγώντας τον έτσι με σιγουριά στην φτωχοποίηση, στην εξάρτηση, στην απόγνωση, στην μιζέρια και στη δυστυχία.

Ένα μόρφωμα κράτους που μετατράπηκε σε μια προνομιούχα ελίτ, κι ένα καρτέλ κομμάτων που την βρίσκουν σε κοινά συμφέροντα και που, αντί κύτταρα έγιναν παράσιτα της δημοκρατίας. Έντεχνα στρατολογούν με ψεύτικες υποσχέσεις τους πολίτες, με ελεημοσύνες εξάρτησης, τους μαντρίζουν σαν πρόβατα και τους ελέγχουν με μια στρατιά, καλά εκπαιδευμένων και αδροπληρωμένων από τους φόρους του, κομματόσκυλων και κομματόδουλων για να μπορούν έτσι να λειτουργούν χωρίς παρενοχλήσεις και να διαιωνίζουν την παρουσία τους και την καταστροφική τους δράση.

Κόμματα που έγιναν μορφώματα της αναξιοκρατίας, της ημιμαθείας. με ηθοποιούς «ηγέτες» και ένα τσούρμο όμοιων τους να σαλιγκαρίζουν γύρω τους. Χωρίς επαρκείς γνώσεις, σοφία, επαγγελματισμό και αυτοπεποίθηση και με πλήρη έλλειψη φαντασίας, ικανότητας και κινήτρων να ερευνούν, να μελετούν, να παράγουν πολιτική και να δημιουργούν αντικειμενικά υγιείς συνθήκες και προϋποθέσεις προόδου και ευημερίας, η μόνη δεξιότητα τους είναι να μπορούν να ανεβαίνουν στον μέγιστο βαθμό της ανικανότητας τους.

Και… ουαί ημίν…, αναμένουμε από αυτά τα κόμματα και αυτούς τους «ηγέτες» να βγάλουν, κατά δίκαιο τρόπο τον τόπο και τους ανθρώπους του από τα αδιέξοδα της φτώχειας και της μιζέριας της οικονομικής καταστροφής, που οι ίδιοι προκάλεσαν και να μας οδηγήσουν σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του εθνικού προβλήματος…

Για τη συντήρηση τους στην εξουσία, θα ‘λεγα και στην ίδια τη συνέχεια της ύπαρξης τους, ο καθένας μας έχουμε και τες δικές μας ευθύνες και ας προβληματιστούμε θετικά και δημιουργικά με την μελλοντική συμπεριφορά μας απέναντι τους.

Χρόνια Πολλά και καλύτερα!


Copyright @ 2009-2020. Design & Development by Cytacom Solutions Ltd
 
Hosted by