Απόψεις και Σχόλια
02/04/2012
Δημόσια Διαβούλευση 2012

Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου
Στην προσοχή κυρίου Ανδρέα Τσαγγαρίδη
Αναπληρωτή Διευθυντή Εκμετάλλευσης

Κύριε,

Πρόσκληση για Διαβούλευση: Επιβολή χρέωσης λογαριασμών στους ιδιοκτήτες υποστατικών – Ευθύνη ιδιοκτήτη Υποστατικού
Τροποποίηση του όρθρου 61 του περί Ηλεκτρισμού Νόμου, Κεφ. 170, ως έχει μέχρι σήμερα τροποποιηθεί

Αναφορικά σχετική με το πιο πάνω θέμα επιστολή σας θα θέλαμε με όλο το σεβασμό, να σας πληροφορήσουμε ότι το ΔΣ της Οργάνωσης μας τίθεται κάθετα και απόλυτα ενάντια με τις εισηγούμενες τροποποιήσεις. Οι τροποποιήσεις που επιδιώκετε να επιφέρετε είναι, κατά την άποψη μας, παράλογες, άδικες έως και ανήθικες και δεν μπορούν να σταθούν απέναντι σε οποιαδήποτε δοκιμασία.

Η ΑΗΚ προσπαθεί να θωρακίσει την επιχειρηματική της δραστηριότητα κατά τρόπο απόλυτο και να εξαιρεθεί από κάθε ρίσκο και αυτό βέβαια μπορεί να ερμηνευτεί μέσα από τον κακό τρόπο και την αλαζονεία που τη συνήθισε το κακό και άδικο για τους πολίτες του κράτος και το απόλυτο μονοπώλιο της.

Η ΑΗΚ επιδιώκει να αποφορτιστεί από το δικό της ρίσκο και βάρος και να το μεταθέσει σε ένα πολίτη-καταναλωτή με ασύγκριτα μηδαμινή με τη δική της οικονομική και άλλη ισχύ, ο οποίος πολύ πιθανό θα βρεθεί εκτεθειμένος και με απλήρωτα ενοίκια και άλλες ενδεχόμενες οφειλές από πλευράς του ενοικιαστή του.

Ακόμα χειρότερη είναι η απαίτηση όπως το οφειλόμενο προς την ΑΗΚ χρέος να το πληρώνει, σε όποια περίπτωση, ο επόμενος ενοικιαστής. Κάτι τέτοιο, κατά την άποψη μας αγγίζει τα όρια της απάτης, αφού η ΑΗΚ θα καραδοκεί όπως το όρνεο τον επόμενο ανυποψίαστο πολίτη-καταναλωτή για να πληρώσει ένα λογαριασμό με τον οποίο δεν έχει καμιά σχέση και για τον οποίο δεν φέρει καμιά ευθύνη.

Περεταίρω, πιστεύουμε ότι ο επιχειρούμενος συσχετισμός με κάποια Συμβούλια Υδατοπρομήθειας (ΣΥ), είναι ατυχής καθότι οι χρεώσεις για το νερό είναι απειροελάχιστες σε σύγκριση με αυτές του ηλεκτρικού ρεύματος. Από την άλλη, ακόμα και αν πράγματι έχουν περάσει για τα ΣΥ τέτοιες νομοθεσίες, κακώς έγινε κατά την άποψη μας και κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό να αποτελέσει προηγούμενο για να διαιωνιστεί μια άδικη και απαράδεχτη ετεροβαρής κατά των καταναλωτών κατάσταση.

Με εκτίμηση,

Δρ. Λούκας Αριστοδήμου
Πρόεδρος


Copyright @ 2009-2020. Design & Development by Cytacom Solutions Ltd
 
Hosted by