«Επενδυτικό» πρόγραμμα ή «Εκπόρνευση» της ΚΔ;

04-09-2020

Του Δρα Λούκα Αριστοδήμου

Ένα πρόγραμμα που το θέλαμε να είναι όντως επενδυτικό! Να φέρει ξένο ενδιαφέρον για τις αντικειμενικές, φυσικές δυνατότητες της πατρίδας μας που να προτιμηθεί από ξεχωριστούς, γνήσιους επιχειρηματίες-επενδυτές για να φέρουν επιχειρήσεις με πολλαπλά οφέλη για τους ίδιους, αλλά και για τον λαό μας. Τέτοια θα ήταν νέες τεχνολογίες με νέες θέσεις εργασίας για νέους και τους επιστήμονες μας, νέα αυξημένη αξία, νέα ευημερία και συνεισφορά στην υγεία και στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων μας. Αυτό ναι, θα ήταν ένα άριστο και ευεργετικά επενδυτικό πρόγραμμα.

Αλίμονο όμως, αυτοί οι, τουλάχιστον ανίκανοι και ακατάλληλοι που το διαχειρίστηκαν από την αρχή, δεν είδαν τίποτε άλλο να καθρεφτίζεται στα μάτια τους παρά μόνο το χρήμα. Το χρήμα και όποιο χρήμα, καθαρό ή/και ακάθαρτο. Χρήμα να ήταν, γιατί σ’ αυτό ήταν ατσίδες. Ήξεραν να το κάνουν να λάμπει, όσο βρώμικο κι αν ήταν αυτό. Είχαν βλέπετε και έτοιμο προζύμι που ήξεραν ότι θα τους το αυξήσει και έτσι θα εξασφάλιζαν και το δικό τους μερίδιο μπόλικο και καμουφλαρισμένο. Πρώτα ήταν οι ντόπιοι ατσίδες που είχαν βγάλει τα λεφτά τους παράνομα έξω κατά το κούρεμα. Πώς θα τα έφερναν πίσω καθαρά; Τους δημιούργησαν τη δυνατότητα να τα «συν»-επενδύσουν με κάθε λογής προσφερόμενους παραλήδες. Ακόμα και διεθνείς απατεώνες και εγκληματίες, που είχαν κάθε λόγο να καλυφθούν από τον κατατρεγμό από τις χώρες τους. Θα τους μετέτρεπαν λοιπόν εύκολα σε «συμπατριώτες ευρωπαίους» με την πώληση διαβατηρίων και έναντι της αγοράς ενός υπερτιμημένου διαμερίσματος  μιας έπαυλης που θα του μοσχοπουλούσαν για να μπορούν να εξασφαλίσουν όλοι το μερίδιο τους πλούσιο.

Στο τέλος τι έγινε, τους «έφαεν η τέγνη» τους και τα έκαναν μούσκεμα! Κατάντησαν να το χρησιμοποιούν σαν κάνουν κάποιοι κοινοί πάτρωνες της νύχτας που εκπορνεύουν σε οποιονδήποτε και για οσαδήποτε κοινές πόρνες. Αυτοί βλέπετε δεν νοιάζονται παρά για την είσπραξη και μόνο. Τι άλλο από αυτό μπορεί να πει κάποιος, όταν κρίνει, εκ του αποτελέσματος την ψευτοκυριλέ κατάντια αυτού του κατά ψευδεπίφαση «επενδυτικού» προγράμματος; Ψευτοκυριλέ βέβαια ήταν από την αρχή η δημιουργία του, που είχε στόχο τον εντυπωσιασμό προς τα έξω (προς την κοινωνία) από τη μια και την επιτήδευση της διαχείρισης του προς αλλότρια συμφέροντα από την άλλη. Θα έλεγε κανείς σήμερα , κρίνοντας από τα θλιβερά και πολύ ντροπιαστικά και δυσφημιστικά για την πατρίδα μας αποτελέσματα, πως «εκπόρνευσαν» την Κυπριακή Δημοκρατία, προσφέροντας στην κοινωνία «πολυτελούς ποιότητας» καφέ σε πολύ φτηνά και κακής ποιότητας πλαστικά ποτήρια, που μετανάστευσαν σ αυτόν μια πολύ πικρή γεύση.