Καιρός να απαλλαγούμε από το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα

13-05-2021

Του Δρα Λούκα Αριστοδήμου

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την αφύπνιση και την αγανάκτηση κατά του άδικου πολιτικού συστήματος που διαχρονικά μας έχει επιβληθεί και που έχει μετατραπεί σε παράσιτο που τρώει το βιός μας. Οδηγεί τα παιδιά μας σε πολίτες χωρίς μέλλον και εμάς στην εξαθλίωση και στη μιζέρια. Έχει καταντήσει σιχαμερό τσιβίκι στο σβέρκο μας, που μας πίνει το αίμα. Δεν είναι όμως αρκετό να είμαστε μόνο αφυπνισμένοι και αγανακτισμένοι. Θα πρέπει να γίνουμε και αποφασισμένοι.

Δυστυχώς αυτό έχει διαμορφωθεί έτσι με την ευθύνη και των ίδιων των πολιτών που συμπράττουν μαζί του σε μια εγωκεντρική συμφεροντολογική διαπλοκή, ή αδιαφορούν και το ανέχονται να κυριαρχεί, αλώνοντας λαϊκές και εθνικές συνειδήσεις και να επιβάλλει διαχρονικά στηρικτικές προς αυτό νοοτροπίες και κουλτούρες.

Το μόνο ερώτημα που συνεχίζει να πλανάται ακόμα, είναι αν φτάσαμε στο χειρότερο και αν υπάρχουν ελπίδες αναστροφής και διόρθωσης. Θέλω να είμαι αισιόδοξος. Αλλά σε έτσι περιπτώσεις τα μπαλώματα δεν βοηθούν παρά μόνο το ίδιο το σαθρό σύστημα.

Μόνο τομές βαθιές και ριζικές μπορούν να οδηγήσουν σε ελπιδοφόρες αλλαγές. Ακόμα θα τολμούσα να πω πως, μόνο επαναστατικές διεργασίες μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο. Οι επαναστάσεις όμως χρειάζονται ηγέτες που δεν πρέπει να προέρχονται από το ίδιο.

Δυστυχώς στα κόμματα που εκμεταλλεύονται τις ανοχές της δημοκρατίας, αλλά και τα κατεστημένα που αυτά έχουν δημιουργήσει, κατά τρόπο που να διαιωνίζουν την εξάρτηση και τη διαπελατειακή σχέση, έχει επικρατήσει, ή/και έχει επιβληθεί η μετριότητα. Δυστυχώς έχουν επηρεάσει όπως τα βολεύει ακόμα και την παιδεία και την εκπαίδευση, από τις οποίες αναμένεται να εκπορεύονται οι θετικές αλλαγές νοοτροπίας, κουλτούρας και συμπεριφοράς των πολιτών,

Αυτό είναι, όπως λέει και ο Αϊνστάιν,  ότι χειρότερο για να βασιστεί πάνω του η αλλαγή. Χρειάζεται προφανώς ριζική αλλαγή και η επανίδρυση και αναδόμηση εκ βάθρων του κράτους και των θεσμών του. Γι’ αυτό χρειάζονται νέοι άνθρωποι καθαροί και αμόλυντοι.

Οι επόμενες εκλογές είναι μια διέξοδος που μας προσφέρεται. Ας κάνουμε την αρχή της επανάστασης μας. Να πάμε στις κάλπες. Η αποχή ωφελεί μόνο αυτούς που θέλουμε να τιμωρήσουμε. Να πάμε και να ψηφίσουμε νέους ανθρώπους που δεν φέρουν το στίγμα της διαφθοράς. Ανθρώπους που προσφέρουν στον άνθρωπο και την κοινωνία. Μακριά από δόγματα και ιδεολογίες, που είναι ξένες προς εμάς και που συντηρούν τα κατεστημένα κόμματα που μας λεηλάτησαν και μας έσπρωξαν στην οπισθοδρόμηση και τείνουν να ξεπουλήσουν και την πατρίδα μας ακόμα. Ας κάνουμε το πρώτο βήμα. Ας κάνουμε την επανάσταση μας μέσα από την κάλπη των επόμενων εκλογών!