Οι κανόνες της ζωής μου

13-10-2019

Πρόσεχε τι είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις, ακούς ή διαβάζεις κάθε πρωί. Να ξεκινάς τη μέρα σου με ευγνωμοσύνη προς το Σύμπαν που σου χάρισε το φως μιας νέας μέρας.

Να κοιμάσαι νωρίς. Η μέρα ξεκινάει από το βράδυ και οι λύσεις των προβλημάτων ξυπνούν μαζί σου. Μάθε να τις αναγνωρίζεις και να τις σημειώνεις.

Πριν πας για ύπνο να έχεις οργανώσει την επόμενη μέρα. Μην την αφήνεις στην τύχη. Οι μέρες γίνονται μήνες και οι μήνες γίνονται χρόνια. Μια φορά τη ζεις. Τίμα την.

Να έχεις στόχους. Να τους σκαλίζεις σε χαρτί. Αυτοί είναι η πυξίδα της ζωής σου. Να γράφεις. Κάνει καλό. Κρατά το μυαλό σε κίνηση και γαληνεύει την ψυχή.

Να ξυπνάς νωρίς. Πολύ νωρίς. Εάν το μυαλό σου θέλει να χουζουρέψει να μην το αφήσεις. Να μάθεις να μη διαπραγματεύεσαι με το μυαλό σου, να το ελέγχεις και να το κατευθύνεις.

Να ζεις σε έκταση και σε ένταση, μετατρέποντας τα δευτερόλεπτα σε λεπτά, τα λεπτά σε ώρες, τις ώρες σε μέρες, τις μέρες σε βδομάδες, τις βδομάδες σε μήνες και τους μήνες σε χρόνια. Έτσι θα επιτυγχάνεις πιο πολλά και θα έχεις την αίσθηση ότι έζησες περισσότερες ζωές.

Να κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη και να του χαμογελάς. Να του μιλάς όμορφα. Φίλος σου είναι. Ο καλύτερος που έχεις. Να βλέπεις μέσα σου. Μόνο έτσι θα γίνεις σοφός.

Να πηγαίνεις περπάτημα ή τρέξιμο. Τουλάχιστον για 20 λεπτά. Ζεσταίνει τις μηχανές σου.

Να ακούς κάτι την ώρα που περπατάς. Εμπνευσμένες ομιλίες, εμπνευσμένους ανθρώπους, κλασσική μουσική, ή ακόμα μια ξένη γλώσσα.

Να χαμογελάς και να λες καλημέρα όπου μπεις, ακόμα κι’ όταν δεν σου λένε.

Να παρατηρείς και να απολαμβάνεις την ομορφιά και την αρμονία γύρω σου. Να τρως πρόγευμα κι ένα φρούτο.

Να απολαμβάνεις το ντους σου. Να τραγουδάς και να ντύνεσαι απλά και όμορφα.

Να αγαπάς και να φροντίζεις τον εαυτό σου. Είναι ό,τι πιο ακριβό έχεις στον κόσμο.

Να κάνεις χρόνο για διάβασμα κάθε μέρα. Μη δέχεσαι ότι δεν υπάρχει χρόνος. Αξιοποίησε το χρόνο σου, είναι η ίδια η ζωή σου .

Είναι σημαντικό να και να τιμάς τη δουλειά σου και να την κάνεις με κέφι.  Έτσι τιμάς τον εαυτό σου. Να δουλεύεις ομαδικά. Και να ζεις συλλογικά.

Να κάνεις παρέα με τους καλύτερους, που έχουν κάτι παραπάνω από σένα. Γίνεσαι αυτός που κάνεις παρέα. Βάλε τον πήχη ψηλά.

Μη φοβάσαι και μη ζηλεύεις κανένα. Να χαίρεσαι με τη χαρά του άλλου.

Να πίνεις μπόλικο νερό και να αναπνέεις βαθιά.

Ακύρωσε ότι δεν σου προσθέτει, πχ την τηλεόραση. Μια ώρα να κόψεις τη μέρα έχεις γλιτώσει 360 ώρες, δηλαδή 9 εργάσιμες εβδομάδες. Ο χρόνος σου έτσι θα έχει 14 μήνες!

Μην πιστεύεις στην τύχη. Εσύ τη φτιάχνεις. Εμπέδωσέ το και η ζωή σου θα γίνει καλύτερη.

Να τη ζεις τη ζωή και να την οδηγάς εσύ. Όταν γελάς να γελάς. Όταν κλαις να κλαις, όταν πονάς να πονάς. Δεν είσαι κρύσταλλο, να σπάσεις. Τα κρύσταλλα στη φωτιά γίνονται.

Να περνάς χρόνο με τον εαυτό σου, να τον ακούς και να του μιλάς. Μην φοβάσαι. Αυτό δεν είναι μοναξιά, είναι διαλογισμός. Έχεις μέσα σου όλες τις λύσεις. Μάθε το μυαλό και το υποσυνείδητο σου να τις εντοπίζουν όταν τις χρειάζεσαι.

Να χρησιμοποιείς τις σκέψεις και τα συναισθήματα σου. Εσύ θα βρεις την αρμονία και την ισορροπία μεταξύ τους. Σαν τον καλό ζωγράφο που ξέρει να βάζει τα σωστά χρώματα, ή τον καλό συνθέτη που επιλέγει τις σωστές νότες.

Να βγαίνεις έξω, αν είναι δυνατό με καλή παρέα. Να πηγαίνεις σ’ ένα θέαμα, μια διάλεξη κι’ όπου αλλού γουστάρεις.

Μη σκοτίζεσαι για τις γνώμες των άλλων. Να τις ακούς. Αλλά πρώτα να ακούς τη δική σου.
Να κλείνεις τα μάτια και να ονειρεύεσαι.

Να δίνεις και να κάνεις πάντα το καλό. Να βοηθάς τους τριγύρω σου, χωρίς να περιμένεις ανταπόδοση. Η οικογένειά σου δεν σταματάει στα παιδιά και τα εγγόνια σου. Όλοι είναι οικογένειά σου. Έτσι μόνο θα κερδίσεις ευτυχία.

Προσπάθησε να κρατάς ημερολόγιο. Αργότερα θα σου χρειαστεί να προστρέξεις σ’ αυτό για στιγμές της ζωής σου.

Μην κουτσομπολεύεις και μην κακολογείς ποτέ και κανένα για οτιδήποτε. Κοίτα τη δουλειά σου. Μόνο τον εαυτό σου ορίζεις.

Ερεύνα, ρώτα, διάβαζε, αλλά μην πιστεύεις όλα όσα περνούν από τις αισθήσεις σου, πριν τα διασταυρώσεις και τα επαληθεύσεις.

Αγάπα την τελειότητα, χωρίς να γίνεσαι μανιακός. Φρόντισε να βελτιώνεσαι και να προοδεύεις κάθε μέρα.

Αγάπα τον εαυτό σου, τον κόσμο, όλα τα ζωντανά και τη φύση. Ο μόνος σου πλούτος είναι η αγάπη που έδωσες και πήρες και μόνο αυτή σε καταξιώνει.

Και μη ξεχνάς ούτε για μια στιγμή: Τίποτε δεν σου ανήκει και τίποτε δεν παίρνεις μαζί σου, όταν τελειώσει το ταξίδι σου, εκτός από τη ψυχή και τη συνείδηση σου. Φρόντισε να είναι πλήρεις, ήσυχες και συμβιβασμένες.